Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman se nechá očkovat ve středu, v nemocnici zůstane dva dny. „Na něco umřít musím,“ říká

Aktualizováno -
19. ledna 2021
16:49
Autor: sova, ČTK - 
19. ledna 2021
16:20

V pražské Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) se ve středu nechá očkovat prezident republiky Miloš Zeman. Měl by tak dostat první dávku vakcíny proti covidu-19. Hlava státu to bez dalších podrobností řekla deníku MF Dnes. Pro Blesk Zeman už dříve avizoval, že očkování spojí s komplexní zdravotní prohlídkou, kterou pravidelně absolvuje. V nemocnici by ve středu tak měl nějaký čas pobýt, nejméně do čtvrtka.

Jedním z témat, ke kterým se Zeman v novém rozhovoru vyjádřil, bylo i chování jeho předchůdce ve funkci a bývalého politického rivala Václava Klause. Ten se opakovaně ukazuje na veřejnosti bez roušky a kritizuje vládní opatření proti šíření koronaviru. 10. ledna navíc vystoupil na demonstraci pořádané iniciativou Otevřeme Česko.

Nechci podezírat Václava Klause, že se chce zviditelnit. Spíš se domnívám, že, jako často i v jiných případech, má zde odlišný názor od mainstreamu. Protože obvykle nejsem příznivcem mainstreamu, mám sympatie k nositelům odlišných názorů. I když v tomto konkrétním případě s ním nesouhlasím,“ řekl prezident v rozhovoru, jehož část v úterý zveřejnil iDnes.cz.

„Na něco umřít musím“

Úmrtí kvůli očkování se Zeman neobává. „Mně je 76 let. Na něco umřít musím. Bylo by poněkud ironické, kdybych jako zastánce očkování na očkování zemřel. Ale já mám rád ironii, i ironii dějin. Přesto doufám, že se tak nestane,“ citoval prezidenta server iDnes.cz.

Zeman opakovaně lidi vyzval, aby se nechali očkovat. On sám chtěl původně čekat na vakcínu, u které stačí pouze jedna dávka. V současné době se používají vakcíny, které se podávají ve dvou dávkách. Později uvedl, že ho okolí přesvědčilo, aby se nechal očkovat dříve.

„Vezměte si, že očkování bylo proti tuberkulóze, proti neštovicím, proti dětské obrně a řadě dalších nemocí. Takže v každém případě vždy toto očkování uspělo. Není důvod předpokládat, že neuspěje nyní,“ řekl dříve Zeman v pořadu Blesku S prezidentem v Lánech.

Video  Očkování v ČR: Zeman varuje před přílišným optimismem.  - Blesk - Vera Renovica
Video se připravuje ...

stoura ( 20. ledna 2021 09:22 )

Proč ho tam nechají lehnout? Protože je to sralbotka který vytroubil že se mu dělá špatně když vidí injekci, radši ho tam budou mít na pozorování aby jim neudělal exnutím špatnou reklamu.Do starších lidí než je on to naperou a mazej domů a jeho si tam nechají, chcípáka!!

stoura ( 20. ledna 2021 09:12 )

Vy jste dneska obzvlášť dobře nastartovaný

stoura ( 20. ledna 2021 09:05 )

Trapný to není, oba jsou anebo byli šmejdi kkterý nám byl čert dlužen!!

Uživatel_5500203 ( 20. ledna 2021 07:20 )

Navrch mu dejte dvojitej klystýr, aby volal všechny svaté

Sanhnusak ( 19. ledna 2021 23:11 )

Už chodí bez ortézy, ale sportovní aktivity by ještě neměl naplno rozjíždět. Ruka ještě nesnese plnou námahu, naštěstí jsou sporty, které tu ruku nenamáhají. Doporučil bych skoky na lyžích nebo maratonský běh.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa