Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Špína na mě šla z Hradu, naznačil Drahoš. A dal si tři panáky s Hilšerem

Video se připravuje ...
Autor: Zuzana Štíchová - 
14. ledna 2018
05:00

Úspěch ano, oslavy ne. Bývalý šéf akademiků Jiří Drahoš v rozhovoru pro Blesk Zprávy krotil veselí, které v jeho štábu po sečtení hlasů v prvním kole prezidentské volby zavládlo. Přestože nejdřív řekl, že na popíjení nebude mít čas, nakonec si ho udělal s Markem Hilšerem. Ten mu dorazil osobně pogratulovat a pozval ho na panáka. Prý byly hned tři. Drahoš také zmínil, že ve druhém kole čeká přitvrzení kampaně, a naznačil, že lživé útoky na něj měly původ v okolí prezidenta Miloše Zemana.

Blesk Zprávy: Už před prvním kolem byla ta kampaň poměrně tvrdá. Vy sám jste musel odvracet například nařčení ze spolupráce s StB. Jste připraven na to, že to může být před druhým kolem ještě horší?

Určitě to bude ještě horší, v tom druhém kole. Jsem připraven opravdu na všechno. Nevím, co si na mě kdo vytáhne, co si na mě kdo vymyslí. Jak ta spolupráce s StB, tak ty ostatní věci byly naprosté výmysly. Musím říct, že si nemyslím, že pocházely od mých protikandidátů, se kterými jsem se potkával v debatách. Ty byly odjinud (debaty před 1. kolem voleb vynechával jen stávající prezident Miloš Zeman, pozn. red.).

Například odkud?

To si můžeme domyslet.

Co se týká debat s Milošem Zemanem, bude to z vaší strany potřebovat nějakou speciální přípravu?

Nemyslím si. Už jsem určitý mediální trénink absolvoval. Nakonec ty skoro nekonečné debaty s ostatními protikandidáty na témata, která rezonují veřejností, ty mám za sebou. Nemyslím si, že bych se musel nějak speciálně připravovat na Miloše Zemana. Překvapilo mě a cením si toho, že je ochoten sejít z Hradu a jít alespoň do dvou debat.

Jak budou probíhat oslavy?

Zatím není ještě mnoho co slavit. Je před námi druhé kolo a od zítřka začíná dopracování strategie pro druhé kolo. Řekl jsem týmu, že to může zapít, ale musí být všichni fit, zítra (v neděli) pokračujeme. Takže toho popíjení mnoho nebude. Oslavy si necháme až po druhém kole.

Blesk Zprávy: Vy sám si alespoň otevřete nějakou dobrou lahev?

Nevím, asi se k tomu nedostanu. Chci se přivítat ještě se zbytkem příznivců.

Video  Jiří Drahoš musí přijít na to, jak přimět voliče, aby se za něj aktivně postavili, míní politolog  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

S Hilšerem na panáka, s Okamurou do druhého kola? 

S osobními gratulacemi přispěchali po Drahošově úspěchu přímo do jeho štábu také poražení kandidáti Marek Hilšer a Michal Horáček. S oběma se Drahoš vřele vítal a Hilšerovi děkoval za „rytířské souboje“. Nejmladší kandidát mu pak symbolicky předal „srdce na Hrad“ a pozval ho na panáka, nakonec byly hned tři. Čím si kandidáti připili? Podívejte se na rozhovor s Markem Hilšerem:

Video  Pátý Marek Hilšer dorazil do štábu Jiřího Drahoše a předal mu „srdce na Hrad“. Dali si také dvě slivovice a whisky.  - Zuzana Štíchová
Video se připravuje ...

Do pražského divadla La Fabrika dorazil následně také neúspěšný kandidát KDU-ČSL do Poslanecké sněmovny a starší bratr Tomia Okamury Hayato. Ten považuje výsledky voleb za velkou naději. „Miloš Zeman nezvítězil v prvním kole. Když si sečteme hlasy pro pana profesora Drahoše plus pro ty ostatní, zejména tři kandidáty, kteří mají prakticky identický program, tak je to obrovská naděje do druhého kola,“ komentoval vyhlídky do druhého kola Okamura.

„Musíme se soustředit a vysvětlovat lidem kolem sebe tu situaci. Je třeba sitauci nepodcenit. Já jsem se do posledního okamžiku rozmýšlel mezi panem profesorem Drahošem a Pavlem Fischerem. Nakonec jsem v prvním kole hlasoval pro Pavla Fischera, osobně ho opravdu dobře znám,“ dodal Okamura s tím, že už Drahošovi pro druhé kolo nabídl své služby. Více v rozhovoru:

Vše o volbách prezidenta ČR 2018 čtěte zde

Autorské komentáře k volbám prezidenta ČR čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
zvonekdozahrady ( 15. ledna 2018 18:13 )

 Ty naškrobenej panáku nevětší špína jde z Tvý křivý falešný huby !

11karel11 ( 15. ledna 2018 17:59 )

Oni musí překrývat svoje svinstva Putinem, aby odvrátili pozornost. Drahoši tu špínu jste tu rozséval vy celou kampaň, pomlouvat a očerňoval jste Miloš Zemana, až to bylo trapné. Řekněte hlasitě lidem, jak jste v r. 2015 inicioval a podepsal petici na přijímání uprchlíků (dá se dohledat) a též řekněte lidem nahlas , že jste členem Římského klubu a proč ze zahraničí vám dávají miliony na kampaň. Protože jste křivák a nebudete o tom nahlas mluvit, tak je potřeba s tím voliče seznámit. To bude ta pravdivá špína o vás , čeho se bojíte

11karel11 ( 15. ledna 2018 17:56 )

Drahoši tu špínu jste tu rozséval vy celou kampaň, pomlouvat a očerňoval jste Miloš Zemana, až to bylo trapné. Řekněte hlasitě lidem, jak jste v r. 2015 inicioval a podepsal petici na přijímání uprchlíků (dá se dohledat) a též řekněte lidem nahlas , že jste členem Římského klubu a proč ze zahraničí vám dávají miliony na kampaň. Protože jste křivák a nebudete o tom nahlas mluvit, tak je potřeba s tím voliče seznámit. To bude ta pravdivá špína o vás , čeho se bojíte .

Ge03 ( 15. ledna 2018 17:56 )

 Na co si to hraje eurohujer všechna špína nanejvýš šla z hradu si dělá *** vítač jeden jen doufám že ho lidi nevzvolí tohohle vlastizradce za prezidenta nechci chci žít ve svobodné zemi a ne si nechat srat na hlavu od evropské unie a bát se že mě migranti vyzenou z mé milované země a eurohujer s tím nic dělat nebude ten jen bude stále dokola říkat že jim musíme pomáhat tak ať si je nastehuje domu lidi prosím probudte se neříkám že je Zeman nejlepší ale je to alespoň politik a ví o čem mluví a že má svůj názor tak to je snad normální ale to vadí havlovcum Kalouskum ODS Top09 a KDU a stan to jsou největší vlastzradci a zloději co tady mohou nás existovat.

yosan ( 15. ledna 2018 17:42 )

Si může Horáček s Klusem zanotovat Panebože za co...30 mega v ***i....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa