Roční útrata za bodyguardy a najaté policejní hlídky je vyčíslena na 250 milionů korun. Pokud se opravdu chystají do domu v Malibu, v němž pobýval i Mel Gibson (64), budou se muset pořádně uskromnit – za denní nájem vysolí 400 tisíc korun, koupě vily pak vyjde na 500 milionů korun. Britský Daily Mail poukázal na skutečnost, že to královský pár sám dlouhodobě neutáhne a bude muset požádat vládu Spojených států, aby jim s výdaji na ochranku pomohla. Jenže než do Bílého domu stihla přistát jakákoliv oficiální žádost, prezident Donald Trump (73) je předběhl.

Jak se dalo čekat, k adresování situace využil svůj nejoblíbenější komunikační nástroj – twitter. Novým přistěhovalcům drsně vzkázal, že jim s výdaji nijak nepomůže. „Jsem velkým přítelem a obdivovatelem královny a Spojeného království. Psalo se, že Harry a Meghan, kteří opustili království, budou permanentně pobývat v Kanadě. Teď se z Kanady přestěhovali do Spojených států. USA ale nebudou platit za jejich ochranu. Oni musí platit!”

Aby předešli ostudě, jejich mluvčí vydal oficiální prohlášení, v němž tvrdí, že Meghan a Harry takovou žádost vůbec neměli v plánu. „Vévodové ze Sussexu nemají v plánu požádat vládu Spojených států o financování jejich bezpečnosti. Královský pár již uzavřel dohodu o zprostředkování bezpečnostní služby ze soukromých zdrojů.“ Jedním z těchto štědrých dárců má být podle královského zdroje, který informaci předal serveru People, princ Charles (71), který se nyní léčí z koronaviru.

31. března se Meghan a Harry oficiálně vzdají všech královských povinností a budou finančně nezávislými. Bývalá hollywoodská hvězdička si už stihla najít první práci – pro Disney plus nadabovala film o slonech, který streamovací služba uvede na začátku dubna.

VIDEO:  Žilková bude opět babičkou. Smolíkovi zemřel bubeník. A Meghan mění příjmení

Video
Video se připravuje ...

Žilková bude opět babičkou. Smolíkovi zemřel bubeník. A Meghan mění příjmení Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
110 fotografií