ZataženoPraha10°
ŽIVĚ: Baník - Slavia 1:0, prodlužuje se. Sparta si zastřílela, Plzeň odvracela senzaci© sport.ceskatelevize.cz

ŽIVĚ: Baník - Slavia 1:0, prodlužuje se. Sparta si zastřílela, Plzeň odvracela senzaci

, 9 novinky, 5 zhlédnutí

Nebyli daleko od senzačního vypadnutí, když ještě v 71. minutě prohrávali v třetiligovém Chlumci nad Cidlinou prohrávali 0:2. Fotbalisté Plzně ale duel osmifinále domácího poháru nakonec dotáhli do prodloužení, kde i díky hattricku Michaela Krmenčíka vyhráli 4:3. Postup do čtvrtfinále si zajistila i Sparta po jasné výhře 4:0 v Českých Budějovicích a Mladá Boleslav, která zdolala Zlín 3:1. Aktivnější Baník Ostrava pak v prodloužení poslal do vedení se Slavií Dame Diop. Přímý přenos utkání Baník Ostrava - Slavia Praha sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz.

Plzeňský trenér Vrba udělal v základní sestavě šest změn oproti úvodní jedenáctce z nedělního ligového šlágru s vedoucí Slavií. Brankář Kozáčik, který nastoupil teprve v druhém soutěžním utkání sezony, poprvé inkasoval ve 20. minutě od Bastina a domácí útočník zvýšil na začátku druhého poločasu na 2:0.

Hráči Viktorie dlouho nedokázali vyzrát na chlumeckého gólmana Petra. Jeho neprůstřelnost ukončil až náhradník Krmenčík, jenž se prosadil slepenými góly v 74. a 75. minutě. Když po chvíli otočil skóre Pernica, zdálo se, že Plzeň už si závěr pohlídá, jenže v 89. minutě Labík po Kozáčikově zaváhání zařídil domácím prodloužení.