ZataženoPraha12°
Zeman dnes z nemocnice odjede do Lán, ve středu bude ve Sněmovně5Foto© novinky.cz

Zeman dnes z nemocnice odjede do Lán, ve středu bude ve Sněmovně

, 13 novinky, 2 zhlédnutí

Aktualizace: 20.10.2019 14:56 Vydáno: 20.10.2019, 14:56

Praha - Prezident Miloš Zeman dnes po čtyřech dnech v nemocnici odpoledne odjede na zámek do Lán. Ve středu pak vystoupí ve Sněmovně ke státnímu rozpočtu. Na twitteru to uvedl jeho mluvčí Jiří Ovčáček. Podle Hradu prezident v Ústřední vojenské nemocnici absolvoval takzvaný rekondiční pobyt. Ovčáček již dříve uvedl, že hospitalizace nesouvisela s akutním či vážným zdravotním problémem, který by si vyžádal lékařský zákrok. Prezidentův pobyt v nemocnici zdůvodnil přípravou na státní svátek 28. října, při kterém chce být Zeman "absolutně fit".

Prezident do nemocnice nastoupil ve čtvrtek. V televizi Barrandov řekl, že tak vyhověl přání svého ošetřujícího lékaře, ředitele nemocnice Miroslava Zavorala. "Není to nic vážného, je to záminka pro odpočinek," řekl Zeman. Ovčáček v týdnu uvedl, že prezidenta čekají rehabilitace a infuze, které mu při zářijové návštěvě nemocnice pomohly.

Podle serveru Blesk.cz je Zemanova zdravotní dokumentace přísně střežena. Není kvůli tomu vedena elektronicky, ale pouze papírově. Vedení nemocnice navíc kontroluje i lékaře, kteří se ke složce dostanou, napsal Blesk.