Vrána pálí - dal už devatenáctý gól sezony2Foto1Video© sport.aktualne.cz

Vrána pálí - dal už devatenáctý gól sezony

, 4 novinky, 4 zhlédnutí

Jakub Vrána je po Pastrňákovi druhým nejlepším českým střelcem v NHL. FOTO - nhl.com

Český útočník Jakub Vrána dal už devatenáctý gól v této sezoně NHL. Washington přesto nezískal na ledě hokejistů Philadelphie, kteří bojují o play off, ani bod. Flyers zvítězili těsně 3:2. Asistenci si u Vránovy branky připsal obránce Michal Kempný. Auston Matthews z Toronta překonal díky dvěma zásahům i ve své čtvrté sezoně v lize hranici 30 gólů. Má jich na kontě 31 a ztrácí už jen jednu branku na nejlepšího střelce ročníku Davida Pastrňáka z Bostonu.

První třetina zápasu mezi Philadelphií a Washingtonem přinesla čtyři góly. Flyers, kteří se představili doma po šesti zápasech, udělali radost svým fanouškům už ve čtvrté minutě, kdy otevřel skóre Travis Konecny. Capitals srovnali za čtyři minuty, Tom Wilson zpoza branky předložil puk Nicklasi Bäckströmovi a ten se štěstím prostřelil brankáře Cartera Harta. Ve 13. minutě se z prostoru mezi kruhy prosadil Vrána, jehož skvěle našel Jevgenij Kuzněcov, a Washington vedl 2:1.

Philadelphia skóre otočila díky povedeným koncovkám třetin. Necelou minutu před první sirénou se prosadil Robert Hägg, který dal gól po 32 zápasech. V závěru druhé části ujel v oslabení Kevin Hayes a povedenou bekhendovou kličkou dokonal obrat Flyers.