MrholeníPraha10°
Voráček s Frkem skórovali, Mrázek pustil jen gól a vychytal výhru4Foto1Video© irozhlas.cz

Voráček s Frkem skórovali, Mrázek pustil jen gól a vychytal výhru

, 9 novinky, 2 zhlédnutí

Útočník Jakub Voráček přispěl v NHL gólem a asistencí k výhře Philadelphie 5:1 nad Columbusem. Skóroval i Martin Frk, který podlehl s Los Angeles ve Winnipegu 3:6. Petr Mrázek chytil 28 střel a dovedl Carolinu k vítězství 4:1 v Nashvillu. Auston Matthews z Toronta vstřelil 43. gól v sezoně a v čele tabulky střelců se osamostatnil od Davida Pastrňáka.

Voráček asistoval nejdříve u gólu Seana Couturiera, který z úniku zvýšil v páté minutě na 2:0. Kladenský odchovanec se zapsal mezi střelce v 51. minutě. Travis Konecny mu v přesilové hře poslal puk přes brankoviště na pravou stranu a český útočník z ostrého úhlu zpečetil výhru Philadelphie. Voráček skóroval poprvé od konce ledna. Flyers stačilo na pět branek jen patnáct střel.

Los Angeles od 35. sekundy vedlo, ale v rozmezí 34. až 39. minuty třikrát inkasovalo. Na začátku třetí třetiny snížil Frk na 2:3. Český útočník se dostal k odraženému puku od zadního mantinelu a pohotově ho zasunul u pravé tyčky do prázdné branky. Frk, který byl do hlavního týmu povolaný před týdnem, si připsal čtvrtou trefu v sezoně. Winnipeg ale brzy kontroval a po dalším snížení hostů uzavřel skóre dvěma góly v posledních třech minutách.