Volejbalisté Srbsko nezaskočili a do čtvrtfinále neprošli© irozhlas.cz

Volejbalisté Srbsko nezaskočili a do čtvrtfinále neprošli

, 7 novinky, 3 zhlédnutí

Čeští volejbalisté neprošli přes favorizované Srbsko do čtvrtfinále mistrovství Evropy. Obhájců bronzových medailí a semifinalistů loňského světového šampionátu se ale nezalekli, v prvním setu měli dokonce pět setbolů a teprve od koncovky druhé sady byli Srbové lepším týmem. Češi jim podlehli 29:31, 21:25 a 18:25.

Na minulém Euru před dvěma lety čeští reprezentanti v play-off zaskočili v Katovicích tehdejší obhájce titulu Francouze a nakonec obsadili 7. místo, podobná senzace se jim ale znovu nepovedla. Zpočátku využili vlažnějšího přístupu soupeře a v koncovce měli velmi blízko k zisku první sady. Poté Srbové zabrali, přestali kazit a další šanci už Čechům nedali.

"Odehráli jsme celé utkání s hlavou nahoře. Škoda, že se nám v prvním setu nepovedlo uhrát o jeden balon víc, ubránit to nebo dát eso. Kluci hráli odvážně, na hranici rizika a s minimem chyb, jak bychom si to představovali. Bohužel nás Srbové ubránili a jejich obrana byla rozhodující. Srbové ukázali, jak jsou velký tým," řekl trenér Michal Nekola Radiožurnálu.