Ukázali jsme světu, co v nás je, těší kapitána Ajaxu de Ligta© idnes.cz

Ukázali jsme světu, co v nás je, těší kapitána Ajaxu de Ligta

, 4 novinky, 3 zhlédnutí

Úspěšné tažení fotbalistů Ajaxu Amsterdam v Lize mistrů pokračuje. Po vyřazení Realu Madrid v osmifinále si svěřenci trenéra Erika ten Haga poradili i s turínským Juventusem a po 22 letech postoupili mezi nejlepší čtyřku soutěže. Podle kapitána Matthijse de Ligta, který ve čtvrtfinálové odvetě vstřelil vítězný gól na 2:1, ukázalo mužstvo, co v něm vězí.

"Je to neuvěřitelné. Jsme týmem z Nizozemska a ukázali jsme celému světu, co v nás je. Dokázali jsme to na stadionu Realu, proti Bayernu (v základní skupině) a Juventusu. Máme ohromný potenciál. Jsme celkem mladí a s každým zápasem rosteme," řekl devatenáctiletý De Ligt pro web UEFA.

Ajax nejprve šokoval vyřazením Realu, na jehož hřišti v odvetě zvítězil 4:1, přestože v úvodním utkání doma podlehl 1:2. S Juventusem v prvním zápase před vlastními diváky remizoval 1:1 a v Itálii znovu předvedl, jak nebezpečný venku je. Po postupu do semifinále ho čeká lepší z dvojice Manchester City - Tottenham. Naposledy Ajax ovládl Ligu mistrů v roce 1995.