ZataženoPraha10°
Udílení cen Grammy ovládla zpěvačka Billie Eilishová5Foto1Video© magazin.aktualne.cz

Udílení cen Grammy ovládla zpěvačka Billie Eilishová

, 10 novinky, 2 zhlédnutí

Billie Eilishová zvítězila se songem Bad Guy, který se letos dostal až na samý vrchol amerického žebříčku Billboard Hot 100, a porazila tak slavné zpěvačky, jako jsou Lady Gaga, Taylor Swiftová či Lana Del Rey, napsala agentura AFP. Prestižní ocenění si odnesla i za své debutové studiové album When We All Fall Asleep, Where Do We Go? Zpěvačka z Los Angeles album nahrála spolu se svým bratrem Finneasem v jeho ložnici.

„Nenapsali jsme si žádnou řeč, protože jsme nenatočili tohle album, abychom s ním vyhráli Grammy. Nemysleli jsme si, že by mohlo někdy něco vyhrát. Udělali jsme album o depresi, sebevražedných myšlenkách a o klimatických změnách,” uvedl Finneas, když si spolu se sestrou cenu přebírali. „A teď tu stojíme zmatení, ale vděční,” dodal.

Udílení prestižních ocenění poznamenalo úmrtí jednoho z nejlepších basketbalistů všech dob Kobeho Bryanta, který v neděli společně se svou dcerou zahynul při havárii vrtulníku v Kalifornii. Umělci na pódiu dávali najevo svůj smutek a uctili jeho památku.