Totalita je dnes zahalena do slov ekologie nebo rovnost pohlaví, řekl v Terezíně předseda Senátu Kubera4Foto© zpravy.aktualne.cz

Totalita je dnes zahalena do slov ekologie nebo rovnost pohlaví, řekl v Terezíně předseda Senátu Kubera

, 4 novinky, 3 zhlédnutí

V neděli na Národním hřbitově v Terezíně mluvil také předseda Senátu Jaroslav Kubera (ODS), jeden ze čtyř nejvyšších ústavních činitelů České republiky. Terezínské tryzny hrubě zneužil, napadl ekology, rovnost pohlaví, politickou korektnost a dokonce, v kontextu s vyhlazováním Židů, i multikulturalismus.

Kubera ve svém projevu pravil, že to, co nestihli nacisté, dokončili komunisté, kteří nesnášeli jakýkoliv odpor, jiný názor, nesouhlas. S tím lze jedině souhlasit. Pak však pokračoval: "Jsme lhostejní k opětovnému nárůstu totalitního uvažování, ve kterém tak nepokrytě platí, kdo není s námi, je proti nám a je potřeba ho umlčet. Vždyť totalita, nesnášenlivost k jiné rase, k jinému názoru může a má dnes zcela jinou podobu. Třeba zahalenou do slov ekologie, životní prostředí, rovnost pohlaví, politická korektnost a multikulturalismus."

Zopakujme, šlo o terezínskou tryznu, uctění památek obětí nacismu, spolu s komunismem nejhorší totality. Pokud někdo veřejně mluví na takovém místě, pokud tam mluví český druhý nejvyšší ústavní činitel, měl by vědět, že se nepřímo obrací také k obětem, mluví i k nim, ti mrtví by s ním měli souhlasit, je to jejich místo, jejich připomenutí.