Tomáše Řepku soud z vězení na podmínku nepustil© sport.aktualne.cz

Tomáše Řepku soud z vězení na podmínku nepustil

, 4 novinky, 4 zhlédnutí

Aktualizace: 11.11.2019 12:49 Vydáno: 11.11.2019, 11:23

Plzeň - Okresní soud v Plzni dnes nepustil fotbalistu Tomáše Řepku podmíněně z vězení. Řepka totiž nesplnil několik zákonných podmínek. Mimo jiné soud nepřesvědčil, že se polepšil, žádost o předčasné propuštění navíc podal před uplynutím třetiny trestu. To bude až v polovině prosince. ČTK byla vyhlášení rozhodnutí soudu, který zasedal přímo v plzeňské věznici, přítomna. Řepka si ponechal lhůtu na případné podání stížnosti proti usnesení ke Krajskému soudu v Plzni. Státní zástupkyně, která s podmíněným propuštěním nesouhlasila, se práva na stížnost vzdala.

Pětačtyřicetiletého Řepku na jaře poslaly soudy na dva a půl roku do vězení za zpronevěru luxusního vozu, za internetové útoky na jeho druhou exmanželku a za maření úředního rozhodnutí. Řepka nastoupil do vězení 27. května v Praze - Ruzyni, v červnu ho vězeňská služba převezla do borské věznice v Plzni. Ve výkonu trestu je dnes 169 dní.

Od celkových 30 měsíců vězení se mu odečetlo 293 dní za 293 odpracovaných hodin veřejně prospěšných prací. Třetina trestu, po níž lze podle zákona žádat o podmíněné propuštění, uplyne až 15. prosince, uvedl soudce. Řepkova obhájkyně ale přišla s jinou teorií výpočtu a naopak tvrdila, že třetinu trestu si její klient odseděl už v červnu a nyní už má za sebou dokonce jeho polovinu.