Sníh komplikuje dopravu, problémy hlavně na jihu Čech, bez elektřiny 22 tisíc míst3Foto© zpravy.aktualne.cz

Sníh komplikuje dopravu, problémy hlavně na jihu Čech, bez elektřiny 22 tisíc míst

, 5 novinky, 3 zhlédnutí

Sníh v úterý ráno komplikuje dopravu, problémy jsou zejména na jihu Čech a na Benešovsku a Kutnohorsku ve Středočeském kraji, na silnicích stojí uvízlé kamiony. V Jihočeském kraji sníh zastavil i provoz vlaků na několika železničních tratích. Na koleje a trakční vedení popadaly stromy a větve, uvedly České dráhy na webu. Kolem 22 tisíc odběrných míst na jihu Čech a částečně na Vysočině je bez elektřiny. Výstraha meteorologů před sněžením platí pro jižní Čechy, Vysočinu a východ Čech do 14.00.

Vlaky nejezdí na několika místech na trati Linec - České Budějovice - Praha. Dále jsou mimo provoz některé úseky na železnici mezi Českými Budějovicemi a Českými Velenicemi na Jindřichohradecku, Táborem a Bechyní na Táborsku nebo Třeboní na Jindřichohradecku a Českými Velenicemi. Vlaky většinou nejezdí kvůli poškozenému trakčnímu vedení nebo popadaný stromům.

Jihočeští policisté evidovali od půlnoci do úterního rána pět desítek oznámení kvůli silnému sněžení. Popadané stromy komplikují dopravu hlavně na Táborsku a Jindřichohradecku, silnice jsou kvůli nehodám a náledí problematicky sjízdné v celém kraji, upozornila policie na twitteru.