Slavia remizovala v Ostravě a slaví ligový titul, Plzni výhra v Liberci nepomohla2Foto© sport.aktualne.cz

Slavia remizovala v Ostravě a slaví ligový titul, Plzni výhra v Liberci nepomohla

, 7 novinky, 3 zhlédnutí

Fotbalistům Slavie stačilo k zisku titulu ve čtvrtém z pěti zápasů nadstavbové části nejvyšší získat bod z duelu v Ostravě a to se jim podařilo. Po bezbrankové remíze mají v čele tabulky tříbodový náskok na obhájce trofeje Plzeň. Při případné rovnosti bodů by ve prospěch červenobílých hrálo lepší postavení po základní části.

Slavia získala pátý ligový titul v samostatné historii a vyrovnala bilanci Plzně, kterou z pomyslného trůnu sesadila. Červenobílí navázali na mistrovské triumfy z let 1996, 2008, 2009 a 2017. Za necelé čtyři roky pod čínskými vlastníky vyhráli červenobílí nejvyšší soutěž podruhé.

Slávisté si díky titulu zahrají v závěrečném 4. předkole Ligy mistrů a mají jistotu minimálně základní skupiny Evropské ligy, což jim vynese v přepočtu přes 200 milionů korun. Pohár pro šampiona převezmou červenobílí za týden při posledním kole v derby se Spartou. Ve středu ještě slávisté odehrají s Ostravou finále domácího poháru a budou usilovat o zisk premiérového double v samostatné historii.