Skupina o záchranu se v první lize nedohraje, nikdo nesestoupí© irozhlas.cz

Skupina o záchranu se v první lize nedohraje, nikdo nesestoupí

, 6 novinky, 3 zhlédnutí

Praha - Nadstavbová skupina o záchranu se v první fotbalové lize nedohraje a do druhé ligy nikdo nesestoupí. Ligová fotbalová asociace (LFA) oznámila, že výskyt nového koronaviru v týmu Opavy, která dnes musela do dvoutýdenní karantény, znemožní dokončení skupiny. Ligový výbor proto v nejbližších dnech rozhodne o předčasném ukončení sezony nejvyšší soutěže.

V šestičlenné skupině o záchranu zbývala sehrát dvě kola, která byla už na začátku července odložena kvůli několika případům koronaviru v týmu Karviné. Po třítýdenní vynucené pauze se měly hrát tři zápasy dnes a tři v neděli. Nález covidu-19 u jednoho hráče Opavy ale dokončení sezony zhatil. Vzhledem k dvoutýdenní karanténě Slezanů by se skupina o záchranu nestihla dohrát do 2. srpna, který byl nejzazším termínem.

Žádný z trojice týmů Karviná, Opava a Příbram, jimž hrozil pád do druhé ligy, tak nesestoupí. Do nejvyšší soutěže prošly vítězné Pardubice a druhá Zbrojovka Brno, třetí Dukla Praha nepostoupí. V minulém týdnu kluby rozhodly o zrušení baráže. Příští ročník první ligy bude hrát 18 týmů.