ZataženoPraha15°
Škoda odchází ze Slavie, podepsal tureckému Rizesporu2Foto© tyden.cz

Škoda odchází ze Slavie, podepsal tureckému Rizesporu

, 5 novinky, 6 zhlédnutí

Fotbalový útočník Milan Škoda opouští po osmi letech Slavii a bude hrát za Rizespor. Ve dvanáctém klubu turecké ligy podepsal smlouvu na rok a půl. Původně měl dlouholetý slávistický kapitán namířeno do jiného tureckého celku Genclerbirligi, ale s ním se nakonec nedohodl na podmínkách. Bude to jeho první zahraniční angažmá, Slavia ho uvolnila zadarmo.

Třiatřicetiletý Škoda přišel do Slavie v lednu 2012 z Bohemians 1905 a stal se jednou z hlavních tváří klubu. Se 77 brankami v nejvyšší soutěži je jeho nejlepším novodobým střelcem. S týmem získal dvakrát titul, ale v podzimní části aktuálního ročníku příliš nenastupoval. Proto stejně jako záložník Josef Hušbauer dostal Škoda, kterému v létě skončí smlouva, od Slavie svolení jednat o přestupu.

Kromě Slavie a Bohemians 1905 působil Škoda také v Mladé Boleslavi. V nejvyšší soutěži má na kontě 302 utkání a 94 gólů, na podzim se v lize trefil pětkrát. Za českou reprezentaci odehrál 19 zápasů a dal čtyři branky. Zúčastnil se i Eura 2016, naposledy nastoupil na devět minut loni v březnu v kvalifikaci ME proti Anglii.