Skeletonistka Fernstädtová poprvé závodila ve Světovém poháru za Česko, v Lake Placid skončila sedmá© idnes.cz

Skeletonistka Fernstädtová poprvé závodila ve Světovém poháru za Česko, v Lake Placid skončila sedmá

, 4 novinky, 2 zhlédnutí

Fernstädtová se vrátila do Světového poháru po roční pauze, neboť po loňském odchodu z německé reprezentace do české nemohla mezi elitou startovat. Body pro účast v SP si pražská rodačka vyjela v minulé sezoně v Interkontinentálním poháru, který ovládla.

„Pozitivní je, že jsem i přes chyby skončila sedmá, protože to mohlo být horší. Kdybych zajela dvakrát perfektně a skončila sedmá, tak jsem naštvaná víc, protože bych už nevěděla, co mám dělat, abych se dostala mezi nejlepší. Takhle vím, že když odstraním chyby, mám na lepší výsledek,“ uvedla Fernstädtová v tiskové zprávě své agentury Sport Invest.

Dvojnásobná juniorská mistryně světa a čtvrtá žena z letošního MS dnes ztrácela po prvním kole devět setin sekundy na stupně vítězů. Druhá jízda jí však nevyšla a Fernstädtová po ní nespokojeně kroutila hlavou. „Chybovala jsem v prvních třech zatáčkách a tam je každé zaváhání znát. Chybovala jsem v nejhorší možnou chvíli, což je škoda, protože jsem mohla být aspoň o jedno dvě místa výš,“ řekla.