Skoro jasnoPraha11°
Satoranský si vylepšil rekord v asistencích, ale Chicago prohrálo1Video© sport.ceskatelevize.cz

Satoranský si vylepšil rekord v asistencích, ale Chicago prohrálo

, 6 novinky, 2 zhlédnutí

Basketbalista Tomáš Satoranský zaznamenal v pondělním utkání NBA v Dallasu osobní rekord 14 asistencí a přidal 11 bodů, ale Chicago prohrálo 110:118. Pro Bulls to byla čtvrtá porážka za sebou a na desátém místě Východní konference mají stejnou bilanci jako jedenáctý Detroit. Už jedenáctý triple double v tomto ročníku a druhý za sebou si připsal dvacetiletý slovinský talent Luka Dončič, jenž přispěl k výhře Dallasu 38 body, 11 doskoky a 10 asistencemi.

"Snažil jsem se mu (Dončičovi) to ztížit, ale když se takový hráč rozjede, už je těžké ho zastavit. Hlavně jsem se nechtěl dostat do problémů s fauly, abych mohl týmu víc pomoct, ale to se nepovedlo. V tom se musím zlepšit," řekl novinářům defenzivní specialista Kris Dunn, který nasbíral pět faulů a odehrál jen 23 minut.

Chicago vedlo v hale Dallasu jen dvakrát a krátce v prvním poločase, který Satoranskému úplně nevyšel. Do koše mu nespadl ani jeden ze čtyř střeleckých pokusů. Jediné dva body dal z trestných hodů, ale na kontě měl také šest asistencí.