Satoranský považuje formát znovuzahájení NBA za spravedlivý© tyden.cz

Satoranský považuje formát znovuzahájení NBA za spravedlivý

, 5 novinky, 2 zhlédnutí

Jediný český basketbalista v zámořské NBA Tomáš Satoranský považuje návrh formátu na dohrání přerušeného ročníku za spravedlivý a respektuje, že pro jeho tým liga skončila. Uznal, že sezona Chicaga Bulls nebyla úspěšná a mezi 22 týmů, které by měly od konce července do října v Orlandu usilovat po koronavirové pauze a v nouzových podmínkách o titul, se jeho celek nedostal zaslouženě.

Že se bude sezona dohrávat, to Satoranský přes počáteční skepsi očekával. Zpočátku ale takovou možnost považoval za nereálnou. "Byla tam velká nejistota, nikdo nevěděl, co se bude dít. Ale postupně se můj názor změnil. Myslím, že to pro společnost může být dobrý přínos a takový první znak, že se ta společnost vrací do normálu," konstatoval osmadvacetiletý hráč v rozhovoru na ČT24. "Takže jsem to trošku očekával a je to teď velká úleva, že už něco oficiálně bylo oznámeno," dodal.

Sám byl připravený na obě varianty. Počítal s tím, že by se vrátil do Spojených států a dohrál soutěž. Ta se nakonec rozběhne, ale jeho klubu se to týkat nebude. Z Východní konference, kterou hraje i Chicago, bude ve hře jen devět týmů proti třinácti ze Západní konference. "Myslím si, že to je fér. Západní týmy jsou silnější než ty východní a celou sezonu to tak bylo. Zaslouží si mít více účastníků," konstatoval Satoranský.