MrholeníPraha10°
Roušky budou povinné ve vnitřních prostorách v celém Česku. Rozhodlo ministerstvo, je třeba to dodržovat, řekl Babiš3Foto1Video© ct24.ceskatelevize.cz

Roušky budou povinné ve vnitřních prostorách v celém Česku. Rozhodlo ministerstvo, je třeba to dodržovat, řekl Babiš

, 10 novinky, 4 zhlédnutí

Česko v úterý zaznamenalo nárůst počtu nakažených covidem-19 více než o tisíc. O situaci jednal následující dopoledne řídicí tým chytré karantény. „S odborníky jsme se shodli, že od zítra (čtvrtka) zavedeme povinnost nosit roušku ve vnitřních prostorách budov v celé ČR,“ uvedl po jednání Adam Vojtěch.

Dalším krokem bude posun většiny okresů v Česku, které byly dosud na epidemiologickém semaforu považovány za nerizikové, do zelené kategorie. Avizovala to hlavní hygienička Jarmila Rážová. Zelená barva značí okres, kde je zvýšený výskyt covidu-19, semafor hygienici aktualizují vždy v pátek.

Premiér Babiš před odletem na jednání do Vídně řekl, že se povinnost roušek rozšíří vzhledem k situaci, která nastala. „Ve společnosti jsou různé názory, ale teď se názor mění. Je potřeba brát ten vir vážně. Ministerstvo zdravotnictví reaguje na situaci, nejprve na pražský semafor, teď celkově na vývoj situace,“ řekl. Podotkl, že nová povinnost je rozhodnutím ministerstva zdravotnictví a vyzval k jeho dodržování.