Policie stále hledá šest cizinců, kteří uprchli ze zařízeni v Balkové© tyden.cz

Policie stále hledá šest cizinců, kteří uprchli ze zařízeni v Balkové

, 5 novinky, 4 zhlédnutí

Plzeň - Policie dnes zajistila dalšího z cizinců, kteří v úterý v podvečer utekli ze záchytného zařízení v Balkové na severním Plzeňsku. Z areálu uteklo 13 lidí, převážně ze severní Afriky. Šest z nich policie před půlnocí zadržela v okolí Balkové, uvedl dnes na dotaz ČTK tiskový mluvčí cizinecké policie Josef Urban. Dalšího uprchlého cizince zadržela dnes dopoledne, informovala policie. Způsob, jakým cizinci z areálu utekli, nechtěla Správa uprchlických zařízení komentovat. Policie tak stále pátrá po šesti Maročanech.

Zatím není jasné, jak se cizincům podařilo utéct. "Jak k celé situaci došlo, je zatím předmětem šetření, pouze můžeme sdělit, že překonali vnitřní perimetr zajištění záchytného tábora, který zajišťuje Správa uprchlického zařízení ministerstva vnitra. Při útěku nebyl nikdo zraněn," uvedl Urban. Podle úterního vyjádření policie v Balkové běženci čekali na správní vyhoštění do země původu.

Po uprchlých cizincích pátrá policie z několika krajů, cizinecká policie, do hledání se zapojila i letecká služba policie.