Podle předsedy jsou rozhodčí připraveni na návrat ligy© sport.ceskatelevize.cz

Podle předsedy jsou rozhodčí připraveni na návrat ligy

, 5 novinky, 2 zhlédnutí

"S rozhodčími jsme byli i v nelehké době v pravidelném kontaktu aspoň přes telefon a nemám informace, že by někdo měl být indisponován či vyřazen ze zápasů profesionálních soutěží. Co vím, všichni jsou v pořádku a ve velmi dobré formě. Těší mě, že jsou připraveni také jedni z nejzkušenějších rozhodčích Karel Hrubeš a Petr Ardeleanu, kteří většinu z podzimní části zmeškali ze zdravotních důvodů," uvedl Chovanec.

Sudí stejně jako fotbalisté byli mimo hru od první poloviny března, kdy se kvůli pandemii nového koronaviru přerušily soutěže. "Rozhodčí měli i během zastavených soutěží povinnosti. Dvakrát týdně absolvovali online pravidlové testy, rozbory konkrétních herních situací a vybraných zápasů a jednou týdně speciální testy z teorie," řekl Chovanec.

"Co se týče fyzické připravenosti, nemáme sebemenší obavy. Rozhodčí jsou v pravidelném kontaktu s naší fitness trenérkou Naďou Koštovalovou, na začátku každého měsíce obdrží tréninkový plán a obratem zasílají k vyhodnocení veškerá tréninková data ze svých sporttesterů. Máme tedy dokonalý přehled o jejich aktuálním fyzickém stavu," dodal bývalý reprezentant a trenér českého národního týmu.