Podle nejvovějšího průzkumu agentury Kantar by se do sněmovny nedostali komunisté. Volby by vyhrálo ANO3Foto© echo24.cz

Podle nejvovějšího průzkumu agentury Kantar by se do sněmovny nedostali komunisté. Volby by vyhrálo ANO

, 6 novinky, 2 zhlédnutí

Praha Sněmovní volby by v únoru opět vyhrálo hnutí ANO s 31 procenty před Piráty s 15,5 procenta a ODS s 13 procenty. Další v pořadí STAN a SPD mají 6,5 procenta, do Sněmovny by se dostala ještě TOP 09, ČSSD a KDU-ČSL. Komunisté s podporou 4,5 procenta by zůstali pod pětiprocentní hranicí vstupu do Sněmovny. Vyplývá to z volebního modelu agentury Kantar CZ, který v neděli zveřejnila Česká televize (ČT).

„V únoru došlo ve volebním modelu k minimu změn, snad jen KSČM ztratila dva procentní body,“ uvedl analytik Kantar CZ Pavel Ranocha. V dlouhodobějším pohledu podle něj KSČM klesá zhruba o jeden procentní bod ročně. Uvedl také, že se k sobě přibližují voličské skupiny ODS a Pirátů. Tři čtvrtiny voličů ANO podle něj nemají ve volbách záložní alternativu. „Tyto hlasy jsou celkem pevně připoutané právě k hnutí ANO,“ dodal.

Podle únorového volebního modelu agentury Kantar CZ by pětiprocentní hranici pro vstup do Poslanecké sněmovny překročilo osm politických stran a hnutí. pic.twitter.com/6BmnWKhrnt