Pešán na Turnaj Karjaly nominoval Hronka i deset nováčků© idnes.cz

Pešán na Turnaj Karjaly nominoval Hronka i deset nováčků

, 6 novinky, 2 zhlédnutí

Deset nováčků zařadil do širší, třicetičlenné nominace na listopadový turnaj Karjala v Helsinkách nový trenér českých hokejistů Filip Pešán. Osm z nich jsou kandidáti nominace na mistrovství světa dvacítek, které se uskuteční na přelomu roku v Edmontonu. S výjimkou sedmi juniorů a obránce Filipa Hronka z Hradce Králové působí všichni vybraní hráči v klubech mimo Českou republiku. Celý turnaj Karjaly odvysílá živě ČT sport a web ctsport.cz.

Při současném zastavení soutěží i zákazu tréninků ve vnitřních prostorech v zemi kvůli pandemii koronaviru jsou v nominaci z hráčů působících v českých klubech dále jen brankář Lukáš Pařík z Liberce, obránci David Jiříček z Plzně, Stanislav Svozil z Komety Brno a Šimon Kubíček z Litoměřic a útočníci Jan Myšák z Litvínova, Adam Raška z Třince a Michal Teplý z Mladé Boleslavi.

Z hráčů dvacítky je doplňuje v ofenzivě Jaromír Pytlík ze Sault Ste. Marie z OHL. První starty v národním týmu si vedle nich mohou připsat také současní spoluhráči z Tappary Tampere - gólman Dominik Hrachovina, který byl jako trojka na mistrovství světa v Dánsku v roce 2018, a útočník Michael Špaček.