ZataženoPraha17°
Pastrňák třemi body režíroval výhru, Hronek má první gól sezony2Foto© idnes.cz

Pastrňák třemi body režíroval výhru, Hronek má první gól sezony

, 4 novinky, 2 zhlédnutí

Boston nabral po devíti minutách hry dvoubrankové manko, ale v čase 20:33 už vedl 3:2 díky souhře Pastrňáka s Bradem Marchandem. Havířovský rodák brzy snížil, když si najel na Marchandův pas a střelou do odkryté branky si připsal první bod v sezoně. U dalších dvou akcí si oba prohodili role. Kanadský útočník vyrovnal v přesilové hře a po přestávce se prosadil z úniku, do kterého ho vyslal Pastrňák netypickou přihrávkou o mantinel.

"Využili první dvě šance, ale jinak jsme byli v úvodní třetině lepším týmem. Hráli jsme pořád stejně, věřili jsme si. Máme odolný tým a mnohokrát jsme to už dokázali," řekl Marchand. Boston vzápětí zvýšil trefou Toreyho Kruga a dvoubrankový náskok si hlídal až do 55. minuty. Při Marchandově vyloučení vstřelil kontaktní gól Max Pacioretty. Bruins ale těsný výsledek udrželi a vyhráli o gól i třetí zápas nového ročníku.

Hronek nejdříve trefil ve 40. minutě dvakrát tyč, ale v témže střídání pak korunoval tlak Detroitu úvodní brankou zápasu. Český obránce vypálil přesně z levého kruhu ke vzdálenější tyči. Anaheim ale gól do šatny nerozhodil a v rozmezí 45. až 50. minuty třemi zásahy otočil skóre. Klíčovým momentem utkání se stal odvolaný gól Detroitu za stavu 1:1 kvůli ofsajdu. Vzápětí hosté slepenými trefami rozhodli.