Nosek překonal Ritticha, Francouz vychytal výhru4Foto2Video© sport.aktualne.cz

Nosek překonal Ritticha, Francouz vychytal výhru

, 7 novinky, 2 zhlédnutí

Útočník Tomáš Nosek překonal v NHL Davida Ritticha a jednou brankou pomohl Vegas k výhře 5:3 na ledě Calgary. Český gólman, který zůstal předchozí tři zápasy jen na střídačce, inkasoval čtyřikrát z 31 střel. Do branky se v nedělním programu NHL postavil i Pavel Francouz, který přispěl 22 zákroky k vítězství Colorada 4:3 v San Jose.

Nosek otevřel v šesté minutě z dorážky skóre a připsal si osmou trefu v sezoně. Vegas vedlo na začátku prostřední třetiny už 3:0. Nejdříve zvýšil v přečíslení dva na jednoho Nick Holden a poté využil přesilovou hru Max Pacioretty. Calgary se nevzdalo a v 57. minutě dokonce vyrovnalo na 3:3. Sedmdesát sekund před koncem ale rozhodl Shea Theodore, jehož střelu z levého kruhu ještě tečoval bránící Andrew Mangiapane. Pátý gól padl při hře bez brankáře.

Francouz inkasoval jako první, v přesilové hře ho překonal střelou do odkryté branky Joe Thornton. Colorado otočilo trefami Nathana MacKinnona a Gabriela Landeskoga, ale ze sólového úniku vyrovnal se zakončením mezi betony Melker Karlsson. Poté se český gólman vytáhl, do lapačky ukryl únik Evandera Kanea. Hosté následně dvěma brankami odskočili a San Jose už jen v poslední minutě zápasu zkorigovalo výsledek.