NHL se vrhne přímo do play off, Pastrňák je nejlepším střelcem základní části2Foto© sport.ceskatelevize.cz

NHL se vrhne přímo do play off, Pastrňák je nejlepším střelcem základní části

, 9 novinky, 2 zhlédnutí

Oficiální tréninky začnou nejdříve 1. července

Koronavirová pandemie přerušila NHL 12. března, kdy klubům zbývalo absolvovat 11 až 14 zápasů základní části. Ta už se dohrávat nebude, na základě aktuálního bodového průměru skončila sezona pro Buffalo, New Jersey, Ottawu, Detroit, Anaheim, Los Angeles a San Jose. Místo obvyklých 16 týmů se ve vyřazovací části představí 24 mužstev.

Nejlepší čtyři týmy z každé konference budou mít na úvod play-off volno. Zbylých 16 klubů absolvuje předkolo na tři vítězné zápasy. Nejlepší čtyři týmy Východu (Boston, Tampa Bay, Washington, Philadelphia) a Západu (obhájce titulu St. Louis, Colorado, Vegas a Dallas) mezitím odehrají turnaje o nasazení v prvním kole. Předkolo se bude hrát na tři vítězné zápasy, první a druhé kolo pak na tři nebo čtyři výhry a konferenční finále a finále Stanley Cupu na čtyři vítězství.

Během příštího týdne by hokejisté mohli dostat svolení vrátit se v malých skupinách k tréninkům. Formální tréninkové kempy nezačnou dřív než 1. července, vyvrcholení sezony se tak s jistotou protáhne až do podzimu. Termín možného restartu sezony je nicméně stále nejistý.