Neústupný Hřib působí na Babiše traumaticky3Foto© domaci.ihned.cz

Neústupný Hřib působí na Babiše traumaticky

, 10 novinky, 2 zhlédnutí

Ústí nad Labem - Projekt úřednické čtvrti v pražských Letňanech bude pokračovat, řekl během návštěvy Ústeckého kraje premiér Andrej Babiš (ANO). Nehodlá už ale dál jednat s pražským primátorem Zdeňkem Hřibem (Piráti), nýbrž obešle pražské radní. Z jednání s Hřibem má člověk podle Babiše jen psychické trauma. Primátor po úterním jednání s premiérem prohlásil, že Praha kvůli plánované úřednické čtvrti v Letňanech nedostane od státu vůbec nic, což Babiš dnes odmítl.

"Nepravdu říkal pan primátor. Znovu opakuji, že zveřejním všechny dopisy, obeznámím všechny radní, aby se seznámili s naší nabídkou," uvedl dnes Babiš. Nabídka státu podle něj prospěje Pražanům, protože vznik úřednické čtvrti uvolní byty a budovy, jež mohou sloužit jako muzea.

"Já se obrátím na radní a nechť Praha si to řeší. Budeme v projektu pokračovat a uvidíme, jestli to stávající vedení magistrátu bude řešit nebo si počkáme na další, ale pro mě už s panem primátorem smysl jednat nemá, s ním se nedá jednat, protože pak z takového jednání má člověk velké psychické trauma," dodal předseda vlády.