Německo zřejmě ve středu zařadí prakticky celou republiku mezi rizikové oblasti4Foto© echo24.cz

Německo zřejmě ve středu zařadí prakticky celou republiku mezi rizikové oblasti

, 19 novinky, 3 zhlédnutí

Aktualizace: 22.09.2020 09:27 Vydáno: 22.09.2020, 09:14

Brusel - Německo zřejmě ve středu zařadí prakticky celou Českou republiku mezi rizikové oblasti a bude pro vstup na své území vyžadovat test na koronavirus, nebo karanténu. Českým novinářům to dnes v Bruselu řekl ministr zahraničí Tomáš Petříček. Česko podle něj jedná o výjimkách například pro přeshraniční pracovníky. Německo již nyní považuje za epidemiologicky rizikové oblasti Prahu a Středočeský kraj.

"Vzhledem k epidemiologické situaci a tomu, že nárůsty nových případů jsou u nás výrazně vyšší než v sousedním Německu, lze předpokládat, že toto rozhodnutí skutečně zítra (ve středu) může padnout," prohlásil Petříček. V pondělí o situaci na okraj nynější bruselské schůzky ministrů zahraničí Evropské unie jednal se svým německým protějškem Heikem Maasem.

Označení země za rizikovou neznamená, že do ní Němci nemohou cestovat, spolková vláda a také jednotlivé německé spolkové země nicméně doporučují, aby se lidé těmto regionům pokud možno vyhnuli. Zakázány také nejsou cesty z rizikových oblastí do Německa, lidé ale musejí počítat s omezeními.