Na ministerstvu končí náměstek pro zdravotní péči Aleksi Šedo© idnes.cz

Na ministerstvu končí náměstek pro zdravotní péči Aleksi Šedo

, 7 novinky, 5 zhlédnutí

Praha - Na ministerstvu zdravotnictví dnes skončil náměstek pro zdravotní péči Aleksi Šedo, který nastoupil loni od 1. září. Na twitteru o tom informoval ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). "Nesetkaly se naše představy o fungování sekce zdravotní péče," uvedl k tomu ministr. Vyjádření Šeda ČTK zjišťuje. Šedovu agendu převzal nynější politický náměstek a koordinátor kapacity intenzivní péče v nemocnicích Vladimír Černý, sdělila ČTK mluvčí ministerstva Barbora Peterová.

Od začátku roku jde o druhého náměstka, který z ministerstva odchází. Minulý týden odešla Alena Šteflová, která se ve Státním zdravotním ústavu (SZÚ) nechala s manželem přednostně naočkovat proti covidu-19.

Šeda na twitteru dnes ocenil bývalý koordinátor testování na covid-19 Marián Hajdúch. "Profesora Šeda znám mnoho let jako kultivovaného, vzdělaného a pracovitého odborníka i schopného manažera. Zaslouží si poděkováni za odvedenou práci a zejména odvahu odejít, kterou projevil nesouhlas s děním na ministerstvu zdravotnictví. Za mne osobně i obdiv, že to vydržel dost dlouho, vím o čem mluvím...," uvedl Hajdúch. Svůj odchod z postu koordinátora na přelomu listopadu a prosince Hajdúch podle médií odůvodnil tím, že nechce poskytovat odborné krytí pro politická rozhodnutí, se kterými nesouhlasí.