PolojasnoPraha10°
Můžeme jen hodně získat, říká trenér Černé Hory před zápasem s Českem© sport.ceskatelevize.cz

Můžeme jen hodně získat, říká trenér Černé Hory před zápasem s Českem

, 4 novinky, 2 zhlédnutí

Černohorci by se po nezdařeném úvodu kvalifikace rádi vrátili do hry. Šanci cítí v utkání s českým týmem, který se bude muset oklepat po kosovské blamáži. Černá Hora ve skupině získala dosud jen dva body po remízách s Bulharskem a Kosovem. Tým nově vede Bosňan Faruk Hadžibegič, jenž v přáteláku našel recept na Maďarsko. Nástupce srbského trenéra Ljubiši Tumbakoviče, který byl odvolán po odmítnutí účasti na zápasu proti Kosovu, větří, že jeho tým nemá co ztratit, a tak je v psychické výhodě. V případě výhry by se Černohorci vrátili v zamotané skupině A do hry o postup.

"Nemáme co ztratit, ale můžeme toho hodně získat. To není špatná pozice. Pokud dosáhneme na vítězství, můžeme naprosto realisticky myslet na to, že jsme zpět ve hře," řekl na tiskové konferenci Hadžibegič. Černohorský tým převzal v červenci. Srb Ljubiša Tumbakovič byl před červnovým zápasem v České republice odvolán kvůli tomu, že odmítl být na lavičce při předchozím utkání s Kosovem, jehož samostatnost Srbsko neuznává.

Černohorci v Olomouci pod vedením asistenta prohráli 0:3 a na postupovou druhou příčku v tabulce ztrácí po polovině kvalifikace šest bodů. Hadžibegič prožil úspěšný start a ve čtvrteční přípravě s Maďarskem dovedl své svěřence k výhře 2:1. "Po výhře nad Maďarskem není žádná euforie. Nikdo si nemyslí, že to bude lehké, když jsme porazili Maďarsko. Ale v uplynulých dnech byla v kvalifikaci řada překvapení, tak proč by nemohlo přijít další?" tázal se Hadžibegič.