Mladá Boleslav porazila Pardubice 4:1 a vyhrála po třech kolech1Video© sport.aktualne.cz

Mladá Boleslav porazila Pardubice 4:1 a vyhrála po třech kolech

, 14 novinky, 4 zhlédnutí

V týmu Pardubic se během reprezentační pauzy vyskytl větší počet osob nakažených koronavirem. Na lavičce chyběl jeden z trenérů Jaroslav Novotný, hosty tak vedl pouze Jiří Krejčí, který je kvůli chybějící licenci oficiálně veden jako asistent. Oproti poslednímu ligovému duelu s Opavou došlo v sestavě Východočechů ke čtyřem změnám. Scházel mimo jiné kapitán Jeřábek, naopak prvoligový debut si odbyli Vít, Samuel Šimek a v závěru Kurka.

První šanci si v utkání, které se kvůli opatřením v boji proti koronaviru hrálo bez diváků, připsal ve 12. minutě domácí útočník Škoda. Jeho prudkou ránu z vápna zastavil brankář Boháč. Vzápětí Škoda zblízka mířil mimo a stejně dopadla na druhé straně Hlavatého střela šajtlí zpoza šestnáctky.

Po 20 minutách se domácí prosadili. Mázaňova střela po rohovém kopu se odrazila na zadní tyč a Tatajev skluzem překonal Boháče. Pardubičtí inkasovali v lize po 290 minutách. O čtyři minuty později zvýšil na 2:0 z přímého kopu první brankou v ligové sezoně Budínský. Kapitán Středočechů za chvíli málem přidal i třetí gól, ale ve skluzu trefil tyč.