Ledecká skončila jedenáctá ve sjezdu lyžařek v Crans Montaně8Foto© irozhlas.cz

Ledecká skončila jedenáctá ve sjezdu lyžařek v Crans Montaně

, 33 novinky, 4 zhlédnutí

Všestrannou Češku dělila jediná setina od umístění v první desítce, do které v nejrychlejší disciplíně pronikla v aktuální sezoně už čtyřikrát. V hodnocení sjezdu se Ledecká posunula na druhé místo před absentující Američanku Mikaelu Shiffrinovou. Závod s náskokem osmi desetin vyhrála domácí Lara Gutová-Behramiová.

Závod byl náhradou za zrušený sjezd v Soči a Ledecká v něm absolvovala soutěžní premiéru na této trati. Čtvrteční trénink se jí nevydařil, po chybě na úvodním skoku a minutí branky obsadila až 42. místo. Dnes byla rychlá v horní třetině trati, ale v následné technické pasáži ztrácela. V závěru znovu zrychlila, ale ve vyrovnaném poli se do první desítky neprosadila. Skončila šest setin za šestou Ninou Ortliebovou z Rakouska.

Na vítěznou Gutovou-Behramiovou ztratila česká lyžařka a snowboardistka 1,38 sekundy. Osmadvacetiletá Švýcarka dominovala a ukončila dvouleté čekání na výhru ve Světovém poháru. Ve sjezdu vítězka celkového hodnocení SP z roku 2016 zvítězila naposledy dokonce před třemi lety.