Kubera podpořil petici za právo držet zbraň, pod níž je sto tisíc podpisů2Foto© zpravy.aktualne.cz

Kubera podpořil petici za právo držet zbraň, pod níž je sto tisíc podpisů

, 5 novinky, 5 zhlédnutí

Petiční archy s celkovým počtem 102 000 podpisů přebral předseda Senátu Jaroslav Kubera, který petici i vlastnoručně podepsal. Signatářem se mimo jiné stal i další senátor, generál Martin Červíček. Předávání se zúčastnil také Jiří Drahoš, předseda výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Senátu, ten chtěl zůstat nestranný a petici nesignoval.

Myslíte, že demonstrace ,,Milionu chvilek" svrhnou Babišovu vládu?

„A zde už dnešní podpis naší nové petice – a to nejen předsedou Senátu ČR Jaroslavem Kuberou a vzápětí i dalším senátorem, generálem Martinem Červíčkem, ale i dalšími mnoha senátory, kteří byli neplánovaně předávání přítomni a nakonec se spontánně připojovali k našemu masivnímu občanskému protestu,“ zní komentář nad fotkami s podpisovými archy. Svůj podpis připojili také vysocí ústavní činitelé, jako například prezident republiky Miloš Zeman s první dámou, Andrej Babiš nebo také Radek Vondráček.

LIGA LIBE na svém facebookovém profilu kromě kompilace několika patentů – osob z politického života, hrdě zveřejnila také předávací protokol oficiálního předání a nastínila další průběh. Tedy následující projednání ve výborech, slyšení s hosty a samotné projednávání a hlasování Senátem.