Kubalík na Calder Trophy nedosáhl, vyhlášení cen ovládl Draisaitl© sport.ceskatelevize.cz

Kubalík na Calder Trophy nedosáhl, vyhlášení cen ovládl Draisaitl

, 6 novinky, 3 zhlédnutí

Český hokejový útočník Dominik Kubalík z Chicaga na Calder Trophy nedosáhl. Nejlepším nováčkem této sezony NHL byl vyhlášen kanadský obránce Cale Makar z Colorada. Králem improvizovaného půlhodinového ceremoniálu před druhým finálovým zápasem Stanleyova poháru mezi Tampou Bay a Dallasem v Edmontonu se stal německý útočník Leon Draisaitl právě z týmu tamních Oilers, který převzal Hart Memorial Trophy pro nejužitečnějšího hráče NHL i Ted Lindsay Award pro nejlepšího hráče podle Hráčské asociace NHLPA.

Pětadvacetiletý Kubalík skončil v hlasování Asociace profesionálních hokejových novinářů třetí za Makarem a americkým zadákem Quinnem Hughesem z Vancouveru, kteří byli hlavní favorité.

"Je to pro mě obrovská čest, že jsem získal Calder Trophy. Musím především poděkovat všem svým spoluhráčům z týmu Avalanche. Mají velký podíl na mých úspěších v této sezoně a je radost s nimi hrát," řekl jednadvacetiletý Makar. Čtyřka draftu z roku 2017 se do sestavy Colorada zařadila už v loňském play off po působení na University of Massachusetts - Amherst v NCAA.