Kromě Vojtěcha končí na ministerstvu i náměstek Vrubel3Foto© irozhlas.cz

Kromě Vojtěcha končí na ministerstvu i náměstek Vrubel

, 4 novinky, 7 zhlédnutí

Po rezignaci ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha končí ve funkci politický náměstek Filip Vrubel. Informoval o tom na sociální síti LinkedIn. Jeho odchod a také odchod vedoucího ministrova kabinetu Petra Jaremy potvrdila ředitelka odboru komunikace s veřejností a tisková mluvčí Gabriela Štěpanyová, která rovněž ve funkci končí. Vojtěch oznámil veřejně svou rezignaci v pondělí, téhož dne jmenoval prezident Miloš Zeman jeho nástupcem Romana Prymulu (za ANO).

Vrubel napsal, že rezignaci předal ministrovi v úterý. "Jsem přesvědčen, že každý ministr má mít možnost přivést si své náměstky. Svou práci v nejbližších dnech dokončím a předám kolegům," uvedl.

Právník Vrubel, který se specializuje na zdravotnické právo a farmacii, byl zaměstnancem ministerstva už v letech 2008 až 2013. Poté působil jako náměstek ředitele Státního ústavu pro kontrolu léčiv. V roce 2018 byl jmenován do správní rady Všeobecné zdravotní pojišťovny a začal působit jako externí poradce ministra Vojtěcha. Od března 2018 byl jeho náměstkem.