ZataženoPraha19°
Hejduk, Šlégr, Svoboda a Martínek jsou členy hokejové Síně slávy© sport.aktualne.cz

Hejduk, Šlégr, Svoboda a Martínek jsou členy hokejové Síně slávy

, 6 novinky, 7 zhlédnutí

"Všichni čtyři se stávají členy výjimečné společnosti a já jim jménem českého hokeje děkuji za vše, co pro něj udělali," řekl generální sekretář svazu Martin Urban. "Všichni udělali pro hokej nesmírně mnoho, svými výkony se nesmazatelně zapsali do historie českého a světového hokeje a budou navždy vzory pro budoucí generace hokejistů," doplnil jej předseda návrhové komise Síně slávy Dominik Hašek.

Třiačtyřicetiletý Hejduk si vedle olympijského triumfu mohl během kariéry vychutnat také vítězství ve Stanley Cupu s Coloradem (2001). Za sezonu 2002/03 získal v NHL prestižní Trofej Maurice Richarda pro nejlepšího střelce soutěže a následně byl také vyhlášen nejlepším hokejistou České republiky v anketě Zlatá hokejka.

"Je to pro mě obrovská čest a pocta být nominovaný mezi legendy a velikány českého hokeje. Tímto se definitivně uzavírá moje hokejová kariéra, která trvala dvacet let," uvedl Hejduk, který žije v USA a momentálně je s týmem, který trénuje, na turnaji. "Všechno to strašně rychle uteklo, ale zůstaly mi krásné vzpomínky," dodal bývalý hvězdný útočník, který se v roce 2005 stal s Pardubicemi mistrem extraligy. Hejduk má ve sbírce také bronz z olympiády 2006 v Turíně a MS 1998.