PolojasnoPraha12°
Francouz kryl 44 střel a připsal si výhru, Pastrňák opět skóroval2Foto1Video© irozhlas.cz

Francouz kryl 44 střel a připsal si výhru, Pastrňák opět skóroval

, 5 novinky, 2 zhlédnutí

New York - Brankář Pavel Francouz si připsal výhru i ve druhém startu v sezoně, když zneškodnil na ledě Tampy Bay 44 střel a dovedl Colorado v sobotním utkání NHL k vítězství 6:2. David Pastrňák pomohl Bostonu gólem a přihrávkou k bodu za prohru v Torontu 3:4 v prodloužení. Český útočník skóroval podeváté v ročníku a vyrovnal v čele tabulky střelců soutěže vedoucího Jamese Neala z Edmontonu.

Francouz byl zvolen druhou hvězdou zápasu. Předčil ho pouze Tyson Jost, který poprvé v NHL nasázel tři branky. Autor hattricku otevřel skóre a podílel se dalšími dvěma zásahy na klíčovém trháku Colorada, které mezi 24. až 27. minutou odskočilo z 1:1 na 4:1. Díky výkonům obou hráčů se Avalanche vyhoupli na první místo v soutěži, v osmi zápasech ztratili jen bod.

"Jsem šťastný, že vyhráváme. Začátek sezony je pokaždé důležitý a nám se povedl. Musíme ale dále tvrdě makat," uvedl devětadvacetiletý Francouz, který před týdnem chytal v NHL poprvé od úvodní minuty. Tentokrát čelil nejlepšímu týmu základní části z minulého ročníku. "Byla to skvělá výzva. Byl jsem trošku nervózní, přeci jen mají hodně skvělých ofenzivních hráčů, ale bral jsem to jako příležitost a chtěl jsem si zápas užít. Byla to zábava," dodal.