Coyle vystřílel Bostonu výhru, úspěšně vstoupilo do série i St. Louis3Foto1Video© sport.cz

Coyle vystřílel Bostonu výhru, úspěšně vstoupilo do série i St. Louis

, 5 novinky, 3 zhlédnutí

Hokejisté Bostonu odstartovali druhé kolo play off NHL i bez bodového příspěvku Davida Pastrňáka a Davida Krejčího výhrou 3:2 v prodloužení nad Columbusem. Také St. Louis vstoupil do čtvrtfinálové série vítězně, doma zdolal Dallas 3:2.

Boston začal náporem, úvodní třetinu vyhrál 14:4 na střely a ujal se vedení gólem Noela Acciariho v oslabení. »V první třetině jsme byli jasně lepší,« řekl trenér Bostonu Bruce Cassidy, jehož svěřenci před dvěma dny vyřadili v rozhodujícím sedmém utkání Toronto. Naopak Columbus postoupil přes Tampu Bay v nejkratší možné době. »Myslím si, že se to na začátku projevilo. Povzbudilo nás emotivní vítězství v minulém zápase, na rozdíl od nich jsme také byli v tempu,« dodal kouč.

Columbus proto považoval průběžný výsledek za přijatelný. »Největším plusem první třetiny bylo, že jsme prohrávali jen 0:1. Nechytili jsme tempo hry, nevyrovnali jsme se jim v rychlosti,« uznal trenér Columbusu John Tortorella. »Zápas play off se nedá nasimulovat a obzvláště ne druhé kolo proti tak dobrému týmu. Byli jsme zpočátku zpomalení, příště musíme být lepší,« doplnil útočník Brandon Dubinsky.