Coufal asistoval u remízy s Manchesterem City, chystá se souboj United s Chelsea1Video© idnes.cz

Coufal asistoval u remízy s Manchesterem City, chystá se souboj United s Chelsea

, 4 novinky, 3 zhlédnutí

Fotbalisté West Hamu s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem v sestavě remizovali v 6. kole anglické ligy s Manchesterem City 1:1. Oba čeští reprezentanti se podíleli na brance domácího týmu a Coufal asistencí navázal na minulý zápas proti Tottenhamu, kdy si po jeho centru dal soupeř vlastní gól. Šlágr kola mezi Manchesterem United a Chelsea skončil bezbrankovou remízou.

West Ham šel do vedení v 18. minutě. Souček vybojoval na pravé straně míč pro Coufala, který našel centrem v pokutovém území Michaila Antonia a ten nůžkami překonal Edersona. Anglický útočník vstřelil po červnovém restartu minulého ročníku Premier League 11. branku, lépe je na tom pouze kanonýr Tottenhamu Harry Kane (12).

V 51. minutě se kolem Coufala, který krátce předtím dostal žlutou kartu, prohnal Joao Cancelo a po jeho centru se ve vápně prosadil střídající Phil Foden. "Kladiváři" byli po zbytek utkání pod velkým tlakem, úřadující vicemistři ale podruhé gólmana Lukasze Fabiaňského nepřekonali. Domácí: Fabiański – Balbuena, Ogbonna, Cresswell – Coufal, T. Souček, Rice (C), Masuaku – Bowen (69. Haller), Fornals – Antonio (52. Jarmolenko).