ČEZ od října zlevňuje elektřinu i plyn a to o 9 respektive 11%, pro domácnosti i živnostníky a malé firmy© zpravy.aktualne.cz

ČEZ od října zlevňuje elektřinu i plyn a to o 9 respektive 11%, pro domácnosti i živnostníky a malé firmy

, 5 novinky, 4 zhlédnutí

"Ceny elektřiny i plynu na burzách během epidemie covidu klesly a nám se je pro naše zákazníky podařilo nakoupit výhodněji. Plníme tak svůj slib, že pokud ceny na burzách vydrží níže delší dobu, budou z toho mít prospěch i naší zákazníci," uvedl dnes místopředseda představenstva a ředitel divize obchod a strategie ČEZ Pavel Cyrani. Ve stejné výši jako domácnostem klesnou podle firmy od října také ceny pro živnostníky a malé firmy.

Od listopadu pak sníží cenu v obdobném rozsahu také společnost ČEZ ESCO, která dodává elektřinu a plyn středním a větším firmám nebo veřejné správě. Zákazníci podle ČEZ nemusí pro získání slevy nic dělat. V případě takzvaných nefixovaných produktů na dobu neurčitou se jim cena elektřiny i plynu sníží od 1. října automaticky. U fixních produktů na dobu určitou se pak cena aktualizuje k datu prodloužení smlouvy.

Ceny sníží také konkurenční E.ON. "Sledujeme vývoj na trhu i ceny elektřiny na burzách a zvýhodněné ceny za elektřinu nabídneme klientům i my. Soustředit se budeme zejména na produkty se zelenou elektřinou. Při přechodu na tyto produkty ušetří naši klienti od 1. října proti standardním ceníkům deset procent a noví zákazníci dokonce až 3500 korun. Chceme tak motivovat lidi k odběru zelené energie, která je více šetrná k přírodě a kterou vykupujeme primárně od lokálních výrobců po celé ČR," řekla mluvčí firmy Martina Slavíková.