Čeští puškaři do finále královské disciplíny neprošli2Foto1Video© sport.cz

Čeští puškaři do finále královské disciplíny neprošli

, 4 novinky, 7 zhlédnutí

Čeští střelci neměli v třípolohové střelbě z malorážky povedený začátek. Vkleče zaznamenali shodně 385 bodů ze 400 možných a ocitli se daleko za postupovými pozicemi. "Vkleče je můj letošní průměr o šest bodů výš, což by k boji o finále stačilo," litoval Nymburský. Přívratský zahájil první desítkou ran za 94 ze 100 možných a vidina finále se mu rychle rozplývala. "Rozhodně to není příjemné střílení, protože člověk se musí snažit bojovat dál, i když to nefunguje, jak by si představoval. Bylo to náročné," řekl dvacetiletý střelec.

Při střelbě vleže se ale oba výrazně zlepšili. Nymburský dokonce trefil 39 desítek ze 40 ran a posunul se na 17. místo. Určitou naději držel po prostřední části i jednadvacátý Přívratský.

Při nejnáročnější disciplíně vestoje nejprve Přívratský poskočil díky dvěma položkám po 98 bodech na 16. místo. Třetí sérii ale otevřel dvěma osmičkami a jeho teoretická šance na postup vzala definitivně za své. Soutěž zakončil položkou za 97 bodů, celkem se dostal na 388, Nymburský měl o tři body méně. Při celkově shodě obou Čechů rozhodl ve prospěch Přívratského větší počet desítek v soutěži (68:62).