Český hokej je v ohrožení, zní z extraligy. Kapitáni klubů napsali Babišovi© idnes.cz

Český hokej je v ohrožení, zní z extraligy. Kapitáni klubů napsali Babišovi

, 4 novinky, 2 zhlédnutí

Na premiéra Andreje Babiše (ANO) se obrátili lídři extraligových klubů. Kapitáni čtrnácti mužstev žádají o výjimku z krizových opatření, která by umožnila profesionálním hokejistům trénovat ve vnitřních prostorách, volají také po pokračování soutěží. Tvrdí, že současná opatření ohrožují existenci českého hokeje.

"Bez umožnění tréninků ve vnitřních prostorách, na ledových plochách našich hokejových stadionů, bohužel každým dnem ztrácíme možnost připravovat se na soupeření s nejlepší domácí i zahraniční konkurencí," napsali hokejisté. "S blížícími se termíny reprezentačních akcí nejen A-mužstva, ale také juniorského mistrovství světa v prosinci 2020 a lednu 2021 je situace o to vážnější, neboť ve srovnání se zahraničím, kde k obdobným opatřením až na výjimky nepřistoupili, je konkurenceschopnost našich reprezentací výrazným způsobem ohrožena."

O existenci hokeje se obávají kvůli obrovským finančním ztrátám jednotlivých klubů. "Ze vstupného, reklamy i sponzoringu," uvádí se v dopise. "(Ztráty) tvrdě dopadají nejen do právní a ekonomické sféry klubů, ale z důvodu objektivní nemožnosti plnění hráčských smluv také do právní a ekonomické sféry všech profesionálních hokejistů," konstatovali kapitáni.