Carolina i díky Mrázkovi vyřadila obhájce Stanleyova poháru3Foto© idnes.cz

Carolina i díky Mrázkovi vyřadila obhájce Stanleyova poháru

, 6 novinky, 2 zhlédnutí

Hokejisté Caroliny s Petrem Mrázkem v brance vyřadili obhájce Stanleyova poháru, když v rozhodujícím utkání vyhráli ve Washingtonu 4:3 ve druhém prodloužení. Postup do druhého kola play off NHL, ve kterém se střetnou s New Yorkem Islanders, jim zařídil Brock McGinn v čase 91:05. Český gólman přispěl k výhře 34 zákroky.

V sérii až do sedmého utkání platilo, že vítězil domácí tým, a v úvodu se nezdálo, že Carolina tento trend prolomí. Washington vedl už po sedmi minutách trefami Andre Burakovskyho a Toma Wilsona. Hosté snížili v polovině utkání, když se v oslabení prosadil z dorážky vlastní střely Sebastian Aho. Obhájci vítězi ale brzy vrátil dvoubrankový náskok Jevgenij Kuzněcov, který v přečíslení tři na jednoho překonal Mrázka střelou z mezikruží.

Carolina srovnala krok na přelomu druhé a třetí třetiny góly Teuva Teräväinena a Jordana Staala. Mrázek v prodloužení podržel tým při střele Alexandra Ovečkina, která ho zasáhla do masky. Český gólman měl poté štěstí při zakončení Jakuba Vrány, který trefil v 85. minutě tyč. Zápas rozhodl po skvělé přihrávce Justina Williamse zblízka McGinn. Hrdiná utkání se blýskl i v závěru základní hrací doby, když zastoupil už překonaného Mrázka výborným obranným zákrokem.