ZataženoPraha10°
Britský premiér Boris Johnson má koronavirus2Foto© novinky.cz

Britský premiér Boris Johnson má koronavirus

, 13 novinky, 2 zhlédnutí

Britský premiér Boris Johnson se nakazil koronavirem. Na Twitteru uvedl, že má jen mírné příznaky a bude dál z domácí karantény stát v čele boje proti epidemii COVID-19 v zemi. Podle britských médií budou muset zřejmě do izolace i někteří ministři a další úředníci, kteří byli s ministerským předsedou v uplynulých dnech v kontaktu.

„Během posledních 24 hodin se u mě projevily mírné příznaky a test na koronavirus byl pozitivní,“ napsal Johnson na Twitteru. Uvedl, že je nyní v karanténě, dál ale povede vládní boj s koronavirem a to prostřednictvím videokonferencí. „Společně to porazíme,“ dodal premiér a připojil hashtag #StayHomeSaveLives (Zůstaň doma, zachraň životy).

Na videu, které na Twitteru zveřejnil, ministerský předseda dodal, že se u něj projevila zvýšená teplota a úporný kašel. Vyzval také Brity, aby dodržovali opatření, která vláda zavedla v boji proti koronaviru. „Čím efektivněji budeme všichni tato opatření dodržovat, tím rychleji naše země tuto epidemii překoná,“ uvedl. „Porazíme ji a porazíme ji společně,“ dodal.