Březina opět zkazil volnou jízdu a je bez medaile4Foto© irozhlas.cz

Březina opět zkazil volnou jízdu a je bez medaile

, 13 novinky, 3 zhlédnutí

Krasobruslař Michal Březina na medaili z mistrovství Evropy nedosáhl. Znovu nezvládl dobré postavení po krátkém programu a z vedoucí pozice se pokaženou volnou jízdou propadl na sedmou příčku. Ve Štýrském Hradci tak zopakoval umístění z loňského šampionátu v Minsku. Vyhrál Rus Dmitrij Alijev, který navázal na stříbro z ME 2018. Druhý český reprezentant Matyáš Bělohradský obsadil 20. příčku.

Ke zlatu měl Březina daleko, ale stříbro mohl na svém třináctém ME se standardním výkonem získat. Jeho medailový sen se však rozplynul hned při úvodních pokusech o čtverný salchow. Napoprvé mu z něj zbyly jen dvě otáčky, při druhém plánovaném pokusu upadl.

Pak improvizoval a místo trojitého axela šel na druhý čtverný salchow, ale znovu spadl. V rozjížďce přitom tento skok předvedl excelentně. »Problém byl na tom začátku, kdy jsem necítil úplně nohy pod sebou, byl jsem trošku rozhozený. Na konci už to bylo fajn, tak to jezdím v tréninku,« řekl po závodě devětadvacetiletý český reprezentant. Před startem mu chyběla chvilka na úplně zklidnění.