PolojasnoPraha10°
Brankář Patera podepsal smlouvu s Vegas Golden Knights4Foto© sport.aktualne.cz

Brankář Patera podepsal smlouvu s Vegas Golden Knights

, 6 novinky, 2 zhlédnutí

Konečná dohoda obou stran se hledala několik týdnů. Nyní už se ale může odchovanec pražské Slavie, jenž odchytal poslední dvě sezony v juniorské WHL za tým Brandon Wheat Kings a na jaře byl oceněn jako nejužitečnější hráč klubu, těšit na boj o svou šanci na výsluní.

"Trošku nervozitu jsem samozřejmě cítil. Mám obrovskou radost, je to splnění dětského snu. Vím ale, že smlouva je jen začátek další cesty a obrovské dřiny. Pevně věřím, že v budoucnu ještě přidám k rodinným oslavám další sportovní důvody," uvedl Patera v tiskové zprávě společnosti Sport Invest, která jej zastupuje.

Vzhledem k současné situaci spojenou s pandemií koronaviru však nemá z klubu přesnější informace ohledně nejbližšího vývoje. "Čeká se, zda se finálně rozběhne dohrávka současné sezony, to bude pro další časový scénář samozřejmě zásadní proměnná. Nicméně jasné je, že tréninkové kempy začnou obecně co nejblíže nové sezoně, dají se čekat také další dílčí změny. Mým cílem je každopádně připravit se na jakýkoliv scénář," zdůraznil Patera.