ZataženoPraha17°
Bergamo rozstřílelo Valencii© sport.ceskatelevize.cz

Bergamo rozstřílelo Valencii

, 4 novinky, 2 zhlédnutí

Fotbalisté Lipska s reprezentačním útočníkem Patrikem Schickem v úvodním osmifinále Ligy mistrů zvítězili na stadionu Tottenhamu 1:0. Zápas v Londýně rozhodl v 58. minutě proměněnou penaltou Timo Werner. Postupu do čtvrtfinále se výrazně přiblížil nováček soutěže Bergamo, který doma porazil Valencii 4:1 i díky dvěma gólům Hanse Hateboera. Odvety jsou na programu v úterý 10. března.

Lipsko při premiéře ve vyřazovací fázi LM začalo velkým náporem. Schick po 30 vteřinách vystřelil o kousek vedle a ve druhé minutě Angeliňo trefil tyč. Při první velké šanci Tottenhamu zase Bergwijna vychytal gólman Gulácsi. Hosté byli v prvním poločase nebezpečnější a anglického soupeře, kterému chyběli zranění klíčoví útočníci Kane a Son Hung-min, přestříleli 12:3. Aktivní Schick hlavičkoval těsně mimo, Wernerovu střelu zase vyrazil brankář Lloris.

Německý tým odstartoval i druhou půli aktivně. Laimera v pokutovém území fauloval Davies a nařízenou penaltu v 58. minutě proměnil Werner. Německý reprezentant všech sedm gólů v LM vstřelil venku. Vzápětí mohl zvýšil Schick, ale z dobré pozice Llorise nepřekonal a dál čeká na premiérovou trefu v Champions League. V 73. minutě se vyznamenal také Gulácsi a Lo Celsův přímý kop vytáhl na tyč. V závěru už Lipsko nadějný výsledek udrželo.