ZataženoPraha15°
Basketbalistou roku je popáté Satoranský, ženám kraluje Elhotová3Foto© sport.ceskatelevize.cz

Basketbalistou roku je popáté Satoranský, ženám kraluje Elhotová

, 5 novinky, 3 zhlédnutí

Nejlepším českým basketbalistou sezony se stejně jako loni a celkově už popáté v kariéře stal Tomáš Satoranský. Sedmadvacetiletý rozehrávač, čerstvá posila Chicaga, který strávil uplynulou sezonu jako jediný Čech v NBA ještě v dresu Washingtonu Wizards, předčil v anketě České basketbalové federace stejně jako před rokem Jana Veselého. Mezi ženami zvítězila podruhé za sebou a celkově potřetí Kateřina Elhotová z USK Praha. Ocenění převzali v Národním domě na pražských Vinohradech.

Satoranský vyrovnal s pěti triumfy Slováka Stanislava Kropiláka. Rekordmanem je s šesti vítězstvími Jiří Welsch. Od roku 2002 se na trůn usadila jen trojice osobností. Po pětiletém Welschově kralování měla anketa pět let pauzu a od té doby se vystřídali jen Satoranský s Veselým.

Pivot Fenerbahce Istanbul Veselý, který se stal nejužitečnějším hráčem Evropské ligy, skončil po prvenstvích z let 2012, 2016 a 2017 nyní v hlasování trenérů, zástupců klubů, sportovních novinářů a basketbalových odborníků opět druhý. Třetí pozici obsadil Jaromír Bohačík z Nymburku.