ZataženoPraha16°
Amazon koupí za 8,45 miliardy USD věhlasné filmové studio MGM2Foto© magazin.aktualne.cz

Amazon koupí za 8,45 miliardy USD věhlasné filmové studio MGM

, 5 novinky, 4 zhlédnutí

New York - Americký internetový prodejce Amazon koupí za 8,45 miliardy dolarů (175,8 miliardy Kč) věhlasné hollywoodské studio MGM. Získá tak pro svoji streamovací službu Prime řadu filmů i televizních seriálů, včetně populární série filmů s agentem 007 Jamesem Bondem. Amazon o tom informoval v tiskové zprávě. Převzetí MGM je druhou největší akvizicí Amazonu od roku 2017, kdy firma koupila za téměř 14 miliard USD prodejce potravin Whole Foods.

Amazon teď novou akvizicí výrazně posílí konkurenční postavení své vlastní streamovací služby v boji s konkurenčními službami tohoto druhu, jako je Netflix a Disney+, uvedla agentura Reuters.

Dohoda je zároveň nejnovější akvizicí v mediálním průmyslu, jejímž cílem je posílit streamovací služby. MGM patří mezi nejstarší hollywoodská studia, provozní společnost Metro-Goldwyn-Mayer byla založena v roce 1924, ještě v době němého filmu. Studio vlastní řadu filmů považovaných za klasiku, jako je muzikál Zpívání v dešti, a řadu známých filmů, například Rocky, Robocop nebo Růžový panter. Vlastní i kabelovou televizi Epix.